Wine Advocate
The 2020 Biserno is a blend of Cabernet Franc, Merlot, Cabernet Sauvignon and a small part Petit Verdot. This is an enriched and profound wine with round tones of black fruit, spice, cured tobacco and tarry smoke. Biserno is shapely and generous with a full-bodied approach that is accented by crushed stone and pencil shaving. You get a lot of intensity and texture with this opulent, cellar-worthy wine.
James Suckling
Very attractive nose with ripe blackcurrants, spiced chocolate, grilled thyme, hazelnuts and bacon. Notes of tobacco and cedar, too. Full-bodied, so refined and polished with layers of finely chiselled tannins spread evenly across the wine and beautifully integrated. Blooming fruit with spicy herbs, peppermint and violets. Very long and persistent with a steady, mineral sensation in the finish. Drink or hold.
Verantwortlicher Lebensmittelunternehmer:
Tenuta di Biserno Soc. Agr. a r.l., Palazzo Gardini - P.zza Gramsci, 9, 57020 Bibbona, Italien/Italy
Weitere Informationen über das Weingut Tenuta di Biserno
Das Projekt „Campo di Sasso“ wurde 1995 von Marchese Lodovico Antinori ins Leben gerufen. Ursprünglich als Teil der sich damals noch im Besitz befindlichen Tenuta dell‘ Ornellaia geplant, verselbständigte sich das Vorhaben alsbald und so gründete Lodovico Antinori gemeinsam mit seinem Bruder Piero, seinem Neffen Niccolò Marzichi Lenzi und dem Grundbesitzer Umberto Mannoni nur sieben Jahre später die Tenuta Campo di Sasso als eigenständiges Weingut. 50 Hektar in den Bergen Bibbona´s an der Grenze zu Bolgheri bepflanzt mit Cabernet Franc und mit einem kleinen Teil Cabernet Sauvignon und Petit Verdot unter der Leitung von Lodovico Antinori bringen feinste Weine mit Alterungspotenzial hervor.