Antonio Galloni
Readers should do whatever they can to get their hands on a few bottles of the 2013 d'Alceo. Seamless and voluptuous in the glass, it is an epic wine that embodies all the qualities that make these terraced vineyards in Panzano so special. Blackberry jam, crème de cassis, plum, licorice and spice meld together in the glass, but it is the wine's textural intensity that elevates it into the realm of the profound. The 2013 has been nothing short of moving on the two occasions I tasted it recently.
Castello dei Rampolla:"...It is now twenty years since we began practising Biodynamic Agriculture and Philosophy. We realized that to work with nature it is worth taking the time to observe it. The so called “Terroir” is the unity and harmony of four elements: Earth, Air, Life and Humanity, so we focus on these..."
Verantwortlicher Lebensmittelunternehmer:
Castello dei Rampolla, Via Case Sparse 22, 50022 Panzano, Italien/Italy
Weitere Informationen über das Weingut Castello dei Rampolla
Auf den Boden zu achten bedeutet, seine Bedürfnisse zu verstehen. Man muss ihm helfen, autark zu sein und die Voraussetzungen dafür zu schaffen, dass er die Nahrung, die er benötigt, direkt von den zahlreichen pflanzlichen und tierischen Organismen erhält, die er beherbergt. Es ist nun zwanzig Jahre her, dass bei Castello dei Rampolla angefangen wurde, biologisch-dynamische Landwirtschaft und Philosophie zu praktizieren. Man erkannte, dass es sich lohnt, sich die Zeit zu nehmen, um mit der Natur zu arbeiten, um sie zu beobachten. Das sogenannte „Terroir“ ist die Einheit und Harmonie von vier Elementen: Erde, Luft, Leben und Menschlichkeit, genau darauf wird sich konzentriert.