Chateau Angelus 2017

Chateau Angelus 2017

Chateau Angelus 2017

Bewertungen: James Suckling: Punkte 95-96
Wine Spectator: Punkte 93-96
Wine Enthusiast: Punkte 95-97
Wine Advocate: Punkte 94-96
Weinwisser: Punkte 19/20

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James Suckling: 95-96 Punkte
Wine Spectator: 93-96 Punkte
Wine Enthusiast: 95-97 Punkte
Wine Advocate: 94-96 Punkte
Weinwisser: 19/20 Punkte
Weitere Jahrgänge:
370,00 € *

Inhalt: 0.75 Liter

inkl. MwSt. ggf. zzgl. Versandkosten

Grundpreis: 493,33 € / 1 Liter

Artikelnummer: VD10644

Subskription, verfügbar Frühjahr 2020

  • VD10644
  • James Suckling

Weinwisser "70 % Merlot, 30 % Cabernet Franc. Dichtes Purpurgranat mit violettem Rand.... mehr

Weinwisser
"70 % Merlot, 30 % Cabernet Franc. Dichtes Purpurgranat mit violettem Rand. Komplexes rot-blaubeeriges Bouquet mit reifen Himbeeren und frischen Alpenheidelbeeren. Im zweiten Ansatz duftige Veilchen, parfümierter Pfeifentabak und intensiver Holunder. Am kräftigen Gaumen mit polierten Tanninen und grandioser Rasse unterlegt, so eine hinreissende Eleganz habe ich bei diesem Wein noch nie bei einer Primeurs-Verkostung erlebt. Im ewig langen Finale besticht dieses Finessenpaket mit einer Explosion von schwarzen Johannisbeerpastillen und edlen Mokkanoten. Hat seine (schwierige) Aufgabe mit Bravour gemeistert und gehört in die Spitzengruppe von St.-Émilion." 

Wine Spectator
"This is jazzed up a bit, with dark anise and black tea aromatics leading off, followed by juicy blackberry, boysenberry and bramble notes. Has some flashy spice on the finish and some expensive-feeling toast, but everything is in lockstep as this moves along." Reviewed by James Molesworth 

Wine Advocate 
"A blend of 70% Merlot and 30% Cabernet Franc, the deep purple-black colored 2017 Angélus is a little closed to begin, opening out beautifully to notes of baked plums, fresh blackberries and chocolate-covered cherries with hints of mocha, bay leaves, beef drippings and wood smoke plus a touch of roses. Medium to full-bodied with a great density of mid-palate fruit and firm, fine-grained tannins, it finishes long and earthy with a compelling lift." Reviewed by Lisa Perotti Brown 

Weitere Informationen über das Weingut Chateau Angelus

The vineyard of Château Angélus is situated in a natural amphitheatre overlooked by the three Saint-Emilion churches. In the middle of this special site, the sounds were amplified and the angelus bells could be heard ringing in the morning, at midday and in the evening. They cadenced the working day in the vineyards and villages, calling the men and women to stop their labours for a few minutes and pray.

Michel de Boüard de Laforest, historian, chartist and rector of the Academy of Caen explored the origins of his family. The earliest reference he found to his family tree was with Georges Boüard, born in 1544, a Bourgeois and Jurat of the city of Bordeaux. At the end of the 18th century in 1782, Jean de Boüard de Laforest, a King’s bodyguard, settled in Saint-Emilion. His daughter, Catherine Sophie de Boüard de Laforest, married Charles Souffrain de Lavergne in 1795 and set up home on the Mazerat estate, which belonged to her husband.

At the beginning of the 20th century, Maurice de Boüard de Laforest inherited the estate. He extended it, adding in particular a 3-hectare (7½-acre) enclosure named Angélus in 1920. He left it to his sons in 1945. Jacques and Christian de Boüard de Laforest continued their father’s work and that of previous generations. The property was classified in 1954. They extended it further until by 1985 it exceeded 20 hectares (50 acres). At this time, Hubert de Boüard de Laforest, Jacques’ son, took over the management of the estate and was joined in 1987 by his cousin Jean-Bernard Grenié, Christian’s son-in-law and later by his daughter, Stéphanie de Boüard-Rivoal in 2012 and by his nephew Thierry Grenié de Boüard in 2016. 

Chateau Angelus 
33330 Saint-Émilion 
Frankreich / France

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Land: Frankreich
Anbaugebiet: Bordeaux
Appellation: Saint Emilion
Klassifikation: Premier Grand Cru Classé A
(Wein)art: Rotwein
Rebsorte(n): Cabernet Franc, Merlot
Geschmack: Trocken
Jahrgang: 2017
Ausbau: Barrique/Holzfass
Trinktemperatur: 16°C-18°C
Boden: lehmiger Sand, Kalkstein, Lehm
Verpackung: Holzkiste (3er), Holzkiste (6er)
Allergene: enthält Sulfite
Verschluss: Naturkork
Weinwisser "70 % Merlot, 30 % Cabernet Franc. Dichtes Purpurgranat mit violettem Rand.... mehr

Weinwisser
"70 % Merlot, 30 % Cabernet Franc. Dichtes Purpurgranat mit violettem Rand. Komplexes rot-blaubeeriges Bouquet mit reifen Himbeeren und frischen Alpenheidelbeeren. Im zweiten Ansatz duftige Veilchen, parfümierter Pfeifentabak und intensiver Holunder. Am kräftigen Gaumen mit polierten Tanninen und grandioser Rasse unterlegt, so eine hinreissende Eleganz habe ich bei diesem Wein noch nie bei einer Primeurs-Verkostung erlebt. Im ewig langen Finale besticht dieses Finessenpaket mit einer Explosion von schwarzen Johannisbeerpastillen und edlen Mokkanoten. Hat seine (schwierige) Aufgabe mit Bravour gemeistert und gehört in die Spitzengruppe von St.-Émilion." 

Wine Spectator
"This is jazzed up a bit, with dark anise and black tea aromatics leading off, followed by juicy blackberry, boysenberry and bramble notes. Has some flashy spice on the finish and some expensive-feeling toast, but everything is in lockstep as this moves along." Reviewed by James Molesworth 

Wine Advocate 
"A blend of 70% Merlot and 30% Cabernet Franc, the deep purple-black colored 2017 Angélus is a little closed to begin, opening out beautifully to notes of baked plums, fresh blackberries and chocolate-covered cherries with hints of mocha, bay leaves, beef drippings and wood smoke plus a touch of roses. Medium to full-bodied with a great density of mid-palate fruit and firm, fine-grained tannins, it finishes long and earthy with a compelling lift." Reviewed by Lisa Perotti Brown 

Weitere Informationen über das Weingut Chateau Angelus

The vineyard of Château Angélus is situated in a natural amphitheatre overlooked by the three Saint-Emilion churches. In the middle of this special site, the sounds were amplified and the angelus bells could be heard ringing in the morning, at midday and in the evening. They cadenced the working day in the vineyards and villages, calling the men and women to stop their labours for a few minutes and pray.

Michel de Boüard de Laforest, historian, chartist and rector of the Academy of Caen explored the origins of his family. The earliest reference he found to his family tree was with Georges Boüard, born in 1544, a Bourgeois and Jurat of the city of Bordeaux. At the end of the 18th century in 1782, Jean de Boüard de Laforest, a King’s bodyguard, settled in Saint-Emilion. His daughter, Catherine Sophie de Boüard de Laforest, married Charles Souffrain de Lavergne in 1795 and set up home on the Mazerat estate, which belonged to her husband.

At the beginning of the 20th century, Maurice de Boüard de Laforest inherited the estate. He extended it, adding in particular a 3-hectare (7½-acre) enclosure named Angélus in 1920. He left it to his sons in 1945. Jacques and Christian de Boüard de Laforest continued their father’s work and that of previous generations. The property was classified in 1954. They extended it further until by 1985 it exceeded 20 hectares (50 acres). At this time, Hubert de Boüard de Laforest, Jacques’ son, took over the management of the estate and was joined in 1987 by his cousin Jean-Bernard Grenié, Christian’s son-in-law and later by his daughter, Stéphanie de Boüard-Rivoal in 2012 and by his nephew Thierry Grenié de Boüard in 2016. 

Chateau Angelus 
33330 Saint-Émilion 
Frankreich / France

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Land: Frankreich
Anbaugebiet: Bordeaux
Appellation: Saint Emilion
Klassifikation: Premier Grand Cru Classé A
(Wein)art: Rotwein
Rebsorte(n): Cabernet Franc, Merlot
Geschmack: Trocken
Jahrgang: 2017
Ausbau: Barrique/Holzfass
Trinktemperatur: 16°C-18°C
Boden: lehmiger Sand, Kalkstein, Lehm
Verpackung: Holzkiste (3er), Holzkiste (6er)
Allergene: enthält Sulfite
Verschluss: Naturkork

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