Dichtes Purpurgranat mit lila Rand. Süsses schwarzes Johannisbeerbouquet mit Heidelbeergelee und Lakritze, dahinter ein zarter verführerischer Vanilletouch. Am Gaumen mit engmaschigem Tanningerüst und feinmehligem Extrakt. Zeigt jetzt schon eine schöne Balance. Im aromatischen Finale eine Explosion von blauen Beeren, frischem schwarzem tasmanischem Bergpfeffer und Holunderessenz. Gut gemacht! 17.5/20 Punkte. Weinwisser
Juicy and forward, with anise-tinged plum and cherry fruit backed by a light brambly structure. A lingering chalk echo adds length. This delivers nice latent depth. Score range: 90-93." Wine Spectator Reviewed by James Molesworth
A blend of 68% Cabernet Sauvignon, 22% Merlot, 7% Cabernet Franc and 3% Petit Verdot, the 2017 D'Armailhac is deep garnet-purple in color and very open on the nose with expressive notes of crushed black cherries, black raspberries and cassis with hints of baking spices, lavender and wood smoke. The palate is medium-bodied with a great core of vibrant red and black fruits, ripe, grainy tannins and superb freshness, finishing long and minerally. Wine Advocate Reviewed by Lisa Perrotti-Brown
The 2017 d’Armailhac has an opulent bouquet despite this comprising one of the highest percentages of Cabernet Sauvignon ever, which Philippe Dhalluin attributes to the maturity of the berries. There is some lovely cassis and blueberry fruit here with a smear of vanilla. The palate is structured with fine tannin, here the Cabernets are much more expressive with a fine bead of acidity, an attractive pencil lead tincture coming through towards the finish. This is a more floral d’Armailhac that will drink well for the next decades. [Readers should note that my sample included 60% new oak although the final blend will be 40%.] Tasted three times with consistent notes. Vinous Reviewed by Neal Martin
15-18 Monate in Barriques gereift davon 33% neu. 68%Cabernet Sauvignon, 22% Merlot, 7% Cabernet Franc und 3% Petit Verdot.
Weitere Informationen über das Weingut Chateau d'Armailhac
Château d'Armailhac, Nachbar von Château Mouton Rothschild, besitzt einen herrlichen Park und 50ha Rebfläche in der Gemeinde Pauillac, auf denen die typischen Rebsorten des Anbaugebiets gedeihen: Cabernet-Sauvignon (57%), Merlot (21%), Cabernet Franc (20%) und Petit Verdot (2%).
Baron Philippe de Rothschild erwarb im Jahr 1933 das Gut , das seit dem 18. Jahrhundert der Familie von Armailhac gehörte und den Namen Château Mouton d'Armailhac trug. Von 1956 bis 1989 wurde es erst Château Mouton Baron Philippe und dann Château Mouton Baronne Philippe genannt. Seit 1989 hat ihm die Baronin Philippine de Rothschild seinen ursprünglichen Namen zurückgegeben. Der Wein baut in Eichenfässern aus und zeigt neben Finesse und Eleganz Kraft und Tannin. Das Etikett von Château d'Armailhac zeigt die Abbildung eines kleinen Bacchus aus gesponnenem Glas (Nevers, 18. Jh.), dessen Original sich im Museum auf Château Mouton Rothschild befindet.
Château d'Armailhac
33250 Pauillac
Frankreich / France