Wine Advocate
Composed of 90% Merlot and 10% Cabernet Franc with a pH of 3.57 and 14.52% alcohol, the 2018 Pavie Decesse is deep garnet-purple in color, bounding out of the glass with exuberant notes of stewed black and red cherries, plum pudding and blackberry preserves, leading to an undercurrent of Indian spices, cardamom, camphor and star anise, plus a waft of woodsmoke. Medium to full-bodied, the palate is completely coated with black fruit preserves and exotic spices, supported by a firm, velvety texture and bags of freshness, finishing on a lingering menthol note. It is absolutely scrumptious right now, but give it 4-5 years or more in bottle for experiencing that next-level, and drink it over the following 25+ years.
Verantwortlicher Lebensmittelunternehmer:
Vignobles Perse | Chateau Pavie-Decesse | Saint-Émilion | Frankreich
Weitere Informationen über das Weingut Chateau Pavie Decesse
Das Anwesen befindet sich auf dem Kalksteinplateau Saint-Emilion, etwa 85 Meter über der Dordogne. Der Boden besteht größtenteils aus Tonkalkstein mit einem asterierten Kalksteinuntergrund. Obwohl der Ruf von Pavie Decesse im Schatten des glorreichen Chateau Pavie steht, hat ihn die Topographie dennoch über das Château Pavie gesetzt, das sich auf dem Kalksteinplateau von Saint-Emilion befindet. Pavie-Decesse wurde 1997 von Gérard Perse gekauft (ein Jahr bevor er Château Pavie kaufte) und ist einer der "glücklichsten" Crus Classés von Saint-Emilion Grands. Er genießt die gleiche Aufmerksamkeit wie Château Pavie, dessen Terroir es im Wesentlichen teilt, Pavie-Decesse erreicht eine Qualitätskonsistenz, die die Definition eines großen Gewächs ist.