Falstaff
Dunkles Rubingranat, tiefer Kern, violette Reflexe, zarte Randaufhellung. Zart nach Dörrfeigen, etwas Nugat, Brombeerkonfit klingt an, reife Pflaumen im Hintergrund. Mittlerer Körper, rotbeerige Frucht, feine Tannine, zarte Süße im Abgang, bereits entwickelt.
James Suckling
The concentration of fruit here is formidable, with blackberries, blueberries and hints of cedar and flowers. Full-bodied, yet with a refined and polished texture and a flavorful finish. Cool character to this.
Jeff Leve
Licorice, flowers, black cherries, and chocolate define the core of this wine. The wine is elegant, creamy, fresh, pure, and precise, The finish combines silky tannins, crushed stones, and fresh, red fruits. Drink from 2026-2047. 93-95 Pts.
Jeb Dunnuck
Very young and unevolved both times I was able to taste it, the inky hued 2023 Château Soutard offers a ripe, powerful nose of mineral-laced red and blue fruits as well as ample scorched earth, violets, graphite, and floral nuances. Medium to full-bodied, concentrated, and textured, with a brilliant sense of minerality, it has the concentration and structure to warrant a solid 4-5 years of bottle age. The quality at this château continues to skyrocket.
Abfüller/Importeur:
Chateau Soutard | 33330 Saint-Emilion | Frankreich
Weitere Informationen über das Weingut Chateau Soutard
Château Soutard ist eines der ältesten Anwesen von Saint-Emilion. Die erste Erwähnung von Soutard stammt aus dem Jahr 1513. Das Schloss wurde im 18. Jahrhundert umgebaut und steht unter französischer Denkmalschutz. Soutard ist seit 1952 klassifiziert. Der 35 Hektar große zusammenhängende Weinberg ist repräsentativ für das Kalksteinplateau. Die Weine von Chateau Soutard haben eine subtile Mischung aus Kraft und Eleganz und zeugen von der natürlichen Majestät dieses wunderbaren Terroirs von Saint-Emilion. Der Weinberg ist mit Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon und Malbec bepflanzt. Das Team versucht, den Ausdruck des Terroirs und die Reinheit der Früchte mit Maß und Präzision zu respektieren und hervorzuheben.