Maya 2018 ist eine Cuvee aus 63% Caberent Sauvignon und 37% Cabernet Franc. Ein hedonistischer und monumentaler Napa Valley Cabernet, der sich zunächst zurückhaltend präsentiert, dann nach kurzer Zeit seine grandiose Vielschichtigkeit präsentiert. Im Bouquet Aromen von dunklen Beeren (schwarze Johannisbeere, Blaubeere), Schwarzkirsche und Himbeere. Am Gaumen verführerisch und präzise, mit bereits reifen, samtigen Tanninen und vollmundiger Struktur. Ein faszinierender Genuss geprägt von Rafinesse, Frische und Reinheit.
Wine Advocate
The very deep garnet-purple colored 2018 Maya is shy and restrained to begin. With swirling, it begins to reveal beguiling notes of fragrant earth, lavender, garrigue and Sichuan pepper, giving way to a core of wild blueberries, boysenberries, black raspberries and black currants plus a hint of iron ore. The palate is full-bodied, revealing itself in slow-releasing layers of black and blue fruits with exhilarating earth and mineral sparks, framed by firm, beautifully ripe tannins and bold freshness, finishing on a persistent ferrous note. As cerebral as it is downright hedonic, this Maya is simply jaw-dropping.
Antonio Galloni
The 2018 Maya is stratospheric. Inky, deep and wonderfully layered, Maya is off the charts. Inky red/purplish fruit, cedar, licorice, spice, tobacco and mocha are some of the many notes that grace the 2018. The wine is young, but exceptional and vivid. Maya is usually much more forbidding at this stage, this is an incredibly refined vintage. The purity and delineation of the flavors is unreal. Moreover, the 2018 is a wine of extreme pleasure.
James Suckling
A polished, full-bodied red with aromas and flavors of blueberry, black cherry, sandalwood and crushed praline. Superb flavor intensity and a creamy texture, supported by firm, velvety tannins. Lingering vanilla notes. Delicious already, but better from 2022.
Abfüller/Importeur:
Duclot Export | 3 place Rohan | 33082 Bordeaux Cedex | Frankreich
Weitere Informationen über das Weingut Dalla Valle Vineyards
Die Dalla Valle Vineyards bieten einen Blick auf die Napa Valley-Ebenen von einem Hügel aus, der 400 Fuß über dem Silverado Trail in Oakville liegt. Seit Gustav und Naoko Dalla Valle das Anwesen 1982 kauften und mit dem Anbau von Reben begannen, zeichnete sich diese außergewöhnliche Anbaufläche durch die perfekte Konvergenz von langem Sonnenlicht, dem kühlenden maritimen Einfluss und dem roten vulkanischen Boden als idealer Standort für die Herstellung einiger der besten Weine der Welt aus.