Weinwisser
Sattes Purpurgranat. Leicht kompottartiges, duftiges Bouquet mit Backpflaumen, Himbeeren und Kirschlikör, dahinter Holunderessenz. Am festen Gaumen mit sehr verlangenden Gerbstoffen und mehligem Extrakt, zarte Schalentöne. Im gebündelten Finale mazerierte Pflaumenhaut und Schlehensaft. Wenn er diese Tanninladung verdaut, liegt noch ein Punkt mehr drin.
Antonio Galloni
The 2018 La Gaffelière is hands down one of the wines of the vintage. Towering in its stature and vertical lift, the 2018 dazzles right out of the gate. Inky dark fruit, mocha, spice, licorice and leather all run through this deep, wonderfully pliant Saint-Émilion. The 2018 is rich, deep and beautifully resonant, with tremendous depth and tons of stature that builds, all framed by beams of supporting minerality that confer vibrancy. La Gaffelière is distinctive, alluring and arresting right out of the gate. It is another magnificent showing from this reborn estate. The blend is 63% Merlot and 37% Cabernet Franc. Magnifique!
Wine Advocate
Medium to deep garnet-purple in color, the 2018 La Gaffeliere is a little closed to begin, slowly unfurling to offer peeks at notions of stewed red and black plums, mulberries and Morello cherries, plus hints of damp earth, tar and bouquet garni. Medium to full-bodied, the palate is tightly wound, delivering crunchy red and black fruits with an approachable texture of fine-grained tannins and loads of freshness, finishing long with a lifted perfume. This is a refreshing, beautifully perfumed and skillfully crafted expression of the vintage. Give it 4-5 years in bottle and then enjoy it over the next 20 years+.
Verantwortlicher Lebensmittelunternehmer:
Chateau La Gaffelière | 33330 Saint-Emilion | Frankreich
Weitere Informationen über das Weingut Chateau La Gaffeliere
Die nach Süden ausgerichteten Reben des Château La Gaffelière liegen kaum eine Minute vom Dorf Saint-Emilion entfernt. Château La Gaffelière ist ein Wein für Liebhaber der besten Bordeauxweine. Ihre Komplexität und Tiefe nimmt mit dem Alter zu. Die edle, blumigere Cabernet Franc-Traube bildet das Rückgrat dieses Weins. Im Jahr 2006 wurde die Rebstöcke auf die besten Parzellen umgepflanzt. Merlot, früher reif und empfindlicher, ist charakteristisch für Saint-Emilion, ist jetzt am Fuße der Hänge oder auf Sand- und Kiesböden gepflanzt, verleiht ihm seine Frische und Eleganz.