Weinwisser
88 % Merlot, 12 % Cabernet Franc, 38,5 hl/ha, 70 % Grand Vin. Tiefes Purpurrot mit lila Rand. Betörendes Bouquet mit frischem Schattenmorellensaft, dahinter Brombeergelee und Lakritze. Am eleganten Gaumen mit seidiger Textur und herrlicher Extraktsüsse getragen von einer tänzerischen Rasse; der Wein wirkt wie eine Primaballerina. Im aromatischen Finale ein Feuerwerk von blauen Beeren, tiefgründiger Terroirwürze und zarter Adstringenz. Bravo!
Wine Advocate
Composed of 88% Merlot and 12% Cabernet Franc, the 2019 Larcis Ducasse was harvested from the 25th of September to the 7th of October. Yields were 38.5 hectoliters per hectare this year, with around 70% of production going into the grand vin. Deep garnet-purple in color, it sails out of the glass with effortlessly graceful notes of fresh blackberries, warm red and black plums and mulberries plus hints of cedar chest, potpourri, powdered cinnamon and clove oil. Medium to full-bodied, the palate is quite tightly wound, giving glimpses of spice and mineral layers among the black fruits and firm, rounded tannins, finishing with bags of freshness and energy. About 2,850 cases are anticipated to be made.
Neal Martin
The 2019 Larcis Ducasse is deep purple in colour. The bouquet is opulent and ravishing with precocious dark cherry, cassis and crushed violet aromas that seem to envelop the senses, "hug them into submissions!" The palate is medium-bodied with supple tannins that manage to exert good grip, though you only notice that after the wine has exited. Great depth, touches of ash and black pepper infusing the black fruit with unerring balance on the finish. This is an outstanding Saint-Émilion with 30-40 years of pleasure to give.
Verantwortlicher Lebensmittelunternehmer:
Chateau Larcis Ducasse | 1 Grottes d'Arsis | 33330 St. Emilion | Frankreich
Weitere Informationen über das Weingut Chateau Larcis Ducasse
Nicolas Thienpont ist seit seiner Ernennung zum Geschäftsführer im Jahr 2002 stets bemüht, mit Unterstützung von David Suire, Oenologe, eine hohe Qualität der Weine des Weinguts zu erzielen. Sie sind sich des außergewöhnlichen Potenzials des Terroirs Larcis Ducasse bewusst und führen gemeinsam eine eingehende Untersuchung der verfügbaren Terroirs durch. Sie investieren beträchtliche Mittel in die Renovierung von Weinbergen und Kellern und kombinieren traditionelle Methoden mit innovativen Techniken, um die Aromen des Terroirs zu verbessern. All dies im Hinblick auf die Herstellung großartiger Weine: köstliche, reine, mineralische, lange, kraftvolle und feine „Terroir-Weine“, die das Markenzeichen des Landes tragen. Im September 2012, nur 10 Jahre nach der Ankunft von Nicolas Thienpont, wurde das Château Larcis Ducasse in der Saint-Emilion-Weinklassifizierung 2012 zum Premier Grand Cru Classé gekürt.