Die Weine von Clos du Roy drücken den Fülle und die Komplexität der großen Fronsacs voll aus! Clos du Roy ist von Natur aus kraftvoll und für das Altern geeignet. Die Weine werden mit Ausgewogenheit und Finesse vinifiziert! 12 Monate reift der Wein in Barriques, 1/3 neu.
Neal Martin
The 2016 Clos du Roy has a tightly wound bouquet with abundant black fruit waiting to unfold once in bottle. The palate is medium-bodied with rounded but firm tannin, engaging blackberry and bilberry fruit mixed with mineral and a very refined and persistent finish that is the best I have encountered from this Fronsac estate. Bon vin! Très bon vin!
James Suckling
Lots of blackberry, blueberry and black-licorice aromas. Full body, chewy tannins and a hazelnut, dark-fruit and walnut aftertaste. A blend of merlot and cabernet franc. Needs two or three years of bottle age to soften. Try in 2022.
Verantwortlicher Lebensmittelunternehmer:
Chateau Clos du Roy | 33141 Saillans | Frankreich
Weitere Informationen über das Weingut Chateau Clos du Roy
Die Weine von Clos du Roy drücken den Reichtum und die Komplexität der großen Fronsacs voll aus! Clos du Roy ist von Natur aus kraftvoll und für das Altern geeignet. Die Weine werden mit Ausgewogenheit und Finesse vinifiziert!