Weinwisser
100 % Sémillion, 14 vol % Alkohol, 3.8 g/l Säure, 137 g/l Restzucker, 50 % neue Barriques. Leuchtendes Goldgelb mit zarten lindgrünen Reflexen. Betörendes frisch gekochtes Birnenmark, Mirabellentarte und Renekloden-Kompott. Im zweiten Ansatz Akazienhonig, Biskuit und eingelegte Kumquats. Am vielschichtigen Gaumen mit öliger Textur, tiefgründiger Extraktfülle und einer magischen Rasse die den Körper wie auf einem Luftkissenboot über die Zunge schweben lässt. Im konzentrierten Finale ein Feuerwerk mit Mango, Passionsfrucht und Litschi. Ganz großer Suduiraut dieses Jahr – Chapeau Pierre Montegut!
James Suckling
A Sauternes with tart tartine, cooked apple and caramel. It’s full-bodied, juicy and sweet, yet there’s lots of caramel and spice, too, such as cloves. Comes across almost dry. But lots of sweetness. Pure semillon. Unique. Tiny production.
Jeb Dunnuck
On another level, the 2020 Château Suduiraut is flat-out stunning and boasts a phenomenal array of orange blossom, honeyed minerality, lychee nut, caramelized peach, and assorted spices. Rich, full-bodied, and concentrated, it nevertheless has the vintage’s riveting purity and precision. Sauternes doesn't get much better.
Verantwortlicher Lebensmittelunternehmer:
Chateau Suduiraut, 33210 Preignac, Frankreich/France