James Suckling
Aromas of cedar and dark berries with blackberries and bramble berries. Full-bodied with velvety and polished tannins. Juicy and savory at the end. Hints of orange peel with tobacco. Drink or hold.
Wine Advocate
The 2020 Lespault-Martillac has a deep purple-black color and needs a little swirling to unlock wonderfully pure notes of crushed black plums, fresh blackberries and black cherries with touches of redcurrants, cinnamon toast and garrigue, plus a hint of wet slate. The medium to full-bodied palate delivers fantastic tension and firm, finely grained tannins with an impressive intensity of black fruit and mineral layers, finishing long with an herbal lift. Impressive showing!
Neal Martin
The 2020 Lespault-Martillac, which is matured in 35% new oak, has an attractive nose with raspberry, cranberry and wild hedgerow scents. The oak here is neatly assimilated, straightforward and focused. The palate is medium-bodied with pliant tannins, lightly spiced on the entry with gentle grip, harmonious and quite persistent towards the finish. This is a delightful Pessac-Léognan with joie-de-vivre.
Verantwortlicher Lebensmittelunternehmer:
Chateau Lespault Martillac | Route de la Solitude | 33650 Martillac | Frankreich
Weitere Informationen über das Weingut Chateau Lespault Martillac
Chemische Unkrautvernichter und Düngemittel sind verboten, der Boden wird mechanisch gejätet und gepflügt. Es wird nur organischer Kompost verwendet dadurch ist das Bodenleben intensiv, so dass die Reben alle Mineralienkomplexe finden können, die für einen guten Vin de Terroir erforderlich sind. Organische Methoden (Einführung von Raubmilben und Pheromonen) werden zur Bekämpfung von Insekten und anderen Schädlingen eingesetzt. Präventive Maßnahmen (ohne den Einsatz von Chemikalien) halten die Vitalität der Rebe in Schach, es wird alles getan, um gesunde, konzentrierte Früchte zu erhalten, die ihr Terroir widerspiegeln. Das Ziel war es von Anfang an, guten Wein dank des hervorragenden Terroirs von Lespault-Martillac und seiner alten Merlot-Reben mit niedrigen Erträgen von hervorragenden Früchten zu erzeugen. Traditionelle Weinkulturen, von Biodynamik inspiriert.