Falstaff
Leuchtendes Rubinviolett. In der Nase dezent und fein, nach Tannennadeln, kaltem Rauch und reifen Waldbeeren. Am Gaumen packend, mit jungem, noch etwas ungestümem Tannin, zeigt im Nachhall tolle Saftigkeit, braucht noch etwas Geduld.
Wine Advocate
The Le Macchiole 2021 Bolgheri Rosso is a blend of Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon and Syrah. The wine kicks it up from the start with bold but also very fresh fruit tones of dark cherry and blackberry. The quality of the primary fruit is spot-on, especially in this balanced vintage, and you get fun, punchy flavors to pair with grilled meats and a side a French Fries. The wine has enough structure, acidity and elegant tannins to stand up to the fat in those foods.
James Suckling
Attractive aromas of dark berries with crushed walnuts, spicy herbs and dusty earth undertones. Medium- to full-bodied with a firm grip of tannins, that are fine and polished. Juicy acidity cuts through the linear finish. Fresh with stony minerality coming through in the finish. Better in a year or two.
Verantwortlicher Lebensmittelunternehmer:
Le Macchine | Via Bolgherese, 189 | 57020 Bolgheri | Italien
Weitere Informationen über das Weingut Le Macchiole
Das Weingut von Cinzia Merli gehört zu den absoluten Geheimtipps in Bolgheri Toskana. Höchste Bewertungen aller bekannten Weinführer gehören fast zur Selbstverständlichkeit dieser sehr limitierten Produktion. In der großzügig gebauten Kellerei werden in letzter Zeit wieder vermehrt Betontanks für die Gärung der Weine eingesetzt, mit sehr großem Erfolg. Sämtliche Weine sind im kleinen Holzfass ausgebaut.