Mit seiner leuchtend rubinroten Farbe besticht dieser Wein durch die für Carménère typischen Noten von reifen Früchten, gemischt mit einem Hauch von Lakritze und Gewürzen. Die Vertikalität und Feinheit der Struktur am Gaumen werden durch das Gleichgewicht zwischen der Säure und der Kraft der seidigen Tannine unterstützt. Der Abgang verlängert diese schöne Spannung. 64% Merlot, 28% Cabernet Sauvignon, 8% Carmenere.
Falstaff
Dunkles Rubingranat, violette Reflexe, dezente Randaufhellung. Frische Kirschen, rote Waldbeeren, ein Hauch von Mandarinenzesten, floraler Touch, einladendes Bukett. Mittlere Komplexität, feine Fruchtsüße, lebendig strukturiert, mineralisch-salzig, ausgewogen, ein schlanker, zugänglicher Speisenwein.
Jane Anson
Intense redcurrant, blueberry and blackberry fruit, good vivacity and crunch, with tannins that have austerity but enough juice running through them to ensure balance. This is higher Merlot in the blend than Château Simard from the same range, but the character of the fruit is darker and more textured. Enjoyable.
James Suckling
Very pretty with pure cassis and sliced orange character. Medium body, fine tannins and a polished finish. Balanced and fresh. Some stone and salty undertones. 64% merlot, 28% cabernet sauvignon and 8% carmenere.
Jeff Leve
Cherries, licorice, flowers, and a hint of spice fill the perfume. Medium-bodied, silky, elegant, and fresh, with soft, creamy tannins, and sweetness to the red berries on the mid-palate, and in the finish, with a refreshing edge of tobacco leaf on the backend of the finish. The wine blends 64% Merlot, 28% Cabernet Sauvignon, and 8% Carmenere. Drink from 2027-2038. 91-93 Pts.
Verantwortlicher Lebensmittelunternehmer:
Chateau de Fonbel | Alain Vauthier | 33330 St. Emilion | Frankreich