Falstaff
Tiefdunkles Rubingranat, opaker Kern, violette Reflexe, zarte Randaufhellung. Reife Pflaumen, schwarze Beeren, ein Hauch von Cassis, kandierte Orangenzesten. Saftig, feine Fruchtsüße, zart nach Feigen und Nougat, reife Tannine, mineralisch und gut anhaftend, gute Frische, sicheres Reifepotenzial.
Wine Advocate
The 2020 Lynsolence is 100% Merlot, aging for 18 months in French oak barriques, 100% new. Deep purple-black in color, it charges out of the glass with energetic scents of fresh blackberries, crushed black cherries and ripe, juicy black plums, plus nuances of cedar chest, lilacs and licorice with a touch of dusty soil. Medium to full-bodied, the palate is jam-packed with taut black fruits, framed by firm, finely grained tannins and fantastic tension, finishing long and layered. The alcohol is 14.5% this year.
James Suckling
Aromas of ripe plums, chocolate bar, dark spices and little bit of tar. Medium- to full-bodied with a meaty structure. It’s chewy and textured with layers of chalky tannins and dark fruit character underneath. Lingering, velvety finish. Try from 2026.
Verantwortlicher Lebensmittelunternehmer:
Vignobles Denis Barraud | 355 Port de Branne | 33330 St Sulpice de Faleyrens | Frankreich
Weitere Informationen über das Weingut Chateau Lynsolence
Lynsolence Saint-Emilion Grand Cru wird aus mehreren Parzellen mit außergewöhnlichen Qualitäten vinifiziert. Die Erträge sind extrem niedrig, zwischen 19 und 25 Hl/ha, um einen großartigen Wein zu produzieren, der sowohl kraftvoll als auch voller Frucht ist.