Diese herrliche Cabernet Sauvignon-Merlot Cuvee ist vinifiziert von der Familie Thienpont (Pavie Macquin, Larcis Ducasse). Die kleine Produktion von nur 18.000 Flaschen stammt von einem Weinberg auf dem Plateau de Castillon, der Boden besteht aus 100% auf Kalkstein.
James Suckling
Beautifully polished young red with really creamy tannins that show gorgeous tension and creamy texture. It’s full-bodied, yet agile and vivid. Minerally aftertaste.
Wine Advocate
The 2020 Alcee has an opaque purple-black color and alluring scents of stewed black plums, black cherry preserves and raspberry pie, plus suggestions of star anise, rose hip tea, wild mushrooms and cinnamon toast. Medium to full-bodied, the palate is laden with densely packed black fruit and red berry accents, supported by firm, grainy tannins and seamless freshness, finishing long and fragrant.
Neal Martin
The 2020 Alcée has a well-defined bouquet, nicely controlled, featuring crisp blackberry, briar, undergrowth and very subtle marmalade aromas. The palate is medium-bodied with slightly edgy tannins that lend this Castillon Côtes de Bordeaux a Left Bank quality. Fine salinity emerges toward the finish, completing a very assured and promising Right Bank from Nicolas Thienpont’s stable.
Verantwortlicher Lebensmittelunternehmer:
Nicolas Thienpont | 33330 Saint Emilion | Frankreich
Weitere Informationen über das Weingut Chateau Alcee
Nicolas Thienpont hat im Juli 2011 drei Hektar an der Côtes de Castillon erworben. Die Reben befinden sich auf der Spitze des Kalkplateaus, mit Felsen unter rotem Ton. Im Januar 2014 wuchs der Weinberg auf 6,5 Hektar mit neuen Parzellen unweit von Saint-Philippe-d’Aiguille auf einem Kalksteinplateau, das zwischen kompakten Lehm- und sehr flachen Böden wechselt. Der Wein wurde runder mit einer dichteren Textur, die die Finesse, Raffinesse und Mineralität dieses neuen Crus ergänzt.