Der 2019er „Au Paradis“ zeigt im Glas eine tiefe rubinrote Farbe mit einer brillanten, aromatischen Palette von Schwarzkirschen, Cassis, Brombeerkompott und Veilchen, akzentuiert mit einem Hauch von Graphit, Zimt und dunkler Schokolade. Am Gaumen rund, mundfüllend mit hochwertigen, feinkörnigen Tanninen und Noten von schwarzem Tee und Kakaopulver. Vielschichtig und strukturiert, mit einem nahtlosen eleganten Abgang mit großer Länge. Dieser Klassiker „Au Paradis“ verbindet Eleganz mit Kraft. 76% Cabernet Sauvignon, 16% Cabernet Franc, 8% Merlot. 18 Monate in Fässern aus 100 % französischer Eiche gereift. Schon in seiner Jugend zugänglich, wird er sich mit fünf Jahren bis zwei Jahrzehnten Lagerung verbessern.
James Suckling
Aromas of spice, ink, blackberries and currants. Very aromatic! Full-bodied, yet so tight and fresh with firm, velvety tannins. The beautiful center-palate of fruit is so enticing and the finish goes on for minutes. Coolness at the end with blue fruit. Stunning really. Give it time, if you can keep your hands off it. 76% cabernet sauvignon, 16% cabernet franc, and 8% merlot. Best after 2025.
Wine Advocate
In 2009, Peter Michael purchased the former Showket Vineyard in Oakville, on the hillside below Continuum and above Dalla Valle. That is the source for the 2019 Cabernet Sauvignon Au Paradis, a blend of 76% Cabernet Sauvignon, 16% Cabernet Franc and 8% Merlot. Matured in 60% new French oak, it's a fairly forward, opulent wine, marked by scents of cigar box, tobacco, cassis, cherries and fine leather. Full-bodied, rich and velvety without being chocolaty or overdone, the lingering finish is - texturally - plush winter-weight flannel pajamas interwoven with complex, faintly herbal threads.
Jane Anson
A deeper, richer, more powerful wine than Les Pavots, as we head over the top of the mountain and down again into Napa. This has gorgeous grip, perfectly judged, bringing Sonoma sensibility into a prime Napa site. Packed with punch, juicy blackberry and black cherry fruit, impressively controlled, confident but not shouting to be heard. Excpetional quality, one to track down and celebrate after a few more years ageing. 100% new oak, bought in 2009 by Peter Michael, first vintage 2011.
Verantwortlicher Lebensmittelunternehmer:
Vin Lorenc GmbH | Rudolfstr. 45 | 40549 Düsseldorf
Weitere Informationen über das Weingut Peter Michael
Die Weinbauphilosophie bei Peter Michael Winery basiert auf nachhaltiger Landwirtschaft mit geringem Input (LISA) unter Verwendung von manuellen Anbautechniken, die organische und biodynamische Praktiken umfassen. Mit unerschütterlichem Respekt vor dem einzigartigen Terroir dieses Ortes bewirtschaftet Javier Aviña die Weinberge der Peter Michael Winery seit 1991 mit minimal-invasiven Methoden, die den Boden, das Wasser und die Tierwelt dieses außergewöhnlichen Stücks Land schützen.