Weinwisser
76 % Merlot, 22 % Cabernet Franc, 2 % Cabernet Sauvignon. Delikates rotbeeriges Bouquet, erkalteter Hagebuttentee, verführerisches Veilchen- und Fliederparfüm, dahinter Baumnuss und Johannisbeergelee. Am geradlinigen Gaumen mit seidiger Textur, straff ausgerichtet, kakaoartiges Tanningerüst, stützende feinnervige Rasse und ein perfekt geformter Körper. Im konzentrierten Finale Wacholder, dunkle Mineralik und feinsalziger Extrakt. Kann noch zulegen.
Wine Advocate
With the 2022 Beau-Séjour Bécot, this estate has taken another step up the ranks in Saint-Émilion, producing a wine of breathtaking perfume and harmony that will be worth a special effort to seek out. Wafting from the glass with aromas of wild berries, violets, lilac, raw cocoa and forest floor, it's medium to full-bodied, seamless and complete, with an ample and enveloping core of weightless fruit, beautifully powdery tannins and a long, saline, resonant finish. Recently planted massale selection Cabernet Franc is now producing meaningful yields at this address, so this cépage now represents 22% of the blend, complemented by 2% Cabernet Sauvignon and the balance Merlot. The team harvested only in the mornings, picking Merlot from 5-18 September and Cabernet from 13-23 September, sub-block by sub-block.
Jeff Leve
The bouquet of red and purple flowers stands out in the nose before you get to the sweet, red, black and blue fruits, licorice and spice. On the palate the wine is incredibly dense, sensuous, opulent and deep. Yet, with all the concentration, the wine is weightless, and effortless to drink. On the mid-palate, the waves of fruits keep coming as they coat your palate. The purity in the fruit, the energy, length, balance, and complexity is at a new level here. The seamless finish, with its ocean of berries, topped by a salty, crushed stones hits the 60 second mark. The best part of the experience is the velvet-drenched-texture that needs to be experienced. The wine blends 76% Merlot, 22% Cabernet Franc and 2% Cabernet Sauvignon, 14.5%, ABV, 3.55 pH. The harvest took place, September 5 - September 26. Yields were 33 hectoliters per hectare. Make no mistake, this is the best wine ever produced at Beau-Sejour Becot. Drink from 2027-2060.
Verantwortlicher Lebensmittelunternehmer:
Château Beau-Séjour Bécot | 33330 Saint-Emilion | Frankreich
Weitere Informationen über das Weingut Chateau Beau Sejour Becot
Ein berühmtes Chateau des Weinbaugebiets Saint-Emilion, das für Eleganz und Raffinesse steht. Die Existenz geht auf das 3. Jahrhundert zurück, als die Römer die ersten Weinstöcke in der Region anpflanzten. Im Jahr 1787 wurde ein erster Teil des Namens von General Jacques de Carles verliehen, "schöner Aufenthalt" in Erinnerung an das Vergnügen, das er dort hatte. Im Jahr 1969 kaufte Michel Bécot das Haus und gab ihm seinen Namen. Er restaurierte insbesondere unterhalb des Weinbergs Kalksteinbrüche, um dort alte Jahrgänge unter optimalen Bedingungen zu lagern. Das Château Beau-Séjour Bécot wurde seit der Einführung der Klassifizierung von Saint-Emilion im Jahr 1955 zum Premier Grand Cru Classé ernannt. Diese Position hat es dank des guten Rufs seiner Weine immer beibehalten. Die Rebsorten bestehen zu 80 % aus Merlot, 15 % Cabernet Franc und 5 % Cabernet Sauvignon.