James Suckling
Beautiful Fronsac with structure, polish and some class, offering blackberry, blueberry and violet aromas and flavors. 95% merlot and 5% cabernet franc.
Wine Advocate
The 2020 de la Huste has a deep purple-black color, bursting from the glass with flamboyant notes of crushed blackberries, blueberry pie and ripe black raspberries, plus suggestions of violets, mocha and licorice. The medium to full-bodied palate is chock-full of juicy black and blue fruits, framed by ripe, rounded tannins and impressive freshness, finishing long and perfumed. A beautiful powerhouse!
Verantwortlicher Lebensmittelunternehmer:
SARL Vignobles Brigitte Rullier | Brigitte Rullier-Loussert | 1, Dalem – 33141 Saillans | Frankreich
Weitere Informationen über das Weingut Chateau de La Huste
Chateau de la Huste gehört zu Chateau Dalem und wird zu 100% biologisch und/oder biokontrolliert bewirtschaftet. Es ist HVE zertifiziert (High Environmental Value). Die Weinberge bestehen aus 95% Merlot und 5% Cabernet Franc und wachsen auf Lehm- und Kalksteinplateaus und Kalksteinhängen. Es wird von Hand gelesen. Die Vinifizierung findet in Zement- und Edelstahltanks statt, die Reifung für 6-8 Monate in Barriques (1/3 neu und 2/3 aus Zweitbelegung). Hier entsteht ein präziser Bordeaux der jung genossen werden kann und 10+ Jahre Genuss bereiten kann.