Neal Martin
The 2019 La Gaffelière is a distinctive Saint-Émilion, which should be inferred positively. There is something atypically very tertiary about the nose, beautifully defined and focused with plenty of fruit, yet very complex and cerebral. The palate is medium-bodied with supple tannins, a fine bead of acidity and wonderful harmony. The silky texture belies the structure underneath and the finish is extraordinarily long. Ancient vintages of La Gaffelière like the 1961 are legendary. This ranks alongside them - the best I have ever tasted. Magnificent.
Wine Advocate
Sporting a deep garnet-purple color, the 2019 La Gaffeliere reveals a tantalizingly bright, fresh nose of ripe black plums, crushed blackberries and warm black cherries with touches of lavender, star anise, Sichuan pepper and fragrant earth. The vibrant black fruits completely fill the medium to full-bodied palate with loads of crunchy, energetic flavors, framed by wonderfully plush tannins and a lively line of freshness, finishing with a mineral twist. Irresistibly scrumptious!
Verantwortlicher Lebensmittelunternehmer:
Chateau La Gaffelière, 33330 Saint-Emilion, Frankreich/France
Weitere Informationen über das Weingut Chateau La Gaffeliere
Die nach Süden ausgerichteten Reben des Château La Gaffelière liegen kaum eine Minute vom Dorf Saint-Emilion entfernt. Château La Gaffelière ist ein Wein für Liebhaber der besten Bordeauxweine. Ihre Komplexität und Tiefe nimmt mit dem Alter zu. Die edle, blumigere Cabernet Franc-Traube bildet das Rückgrat dieses Weins. Im Jahr 2006 wurde die Rebstöcke auf die besten Parzellen umgepflanzt. Merlot, früher reif und empfindlicher, ist charakteristisch für Saint-Emilion, ist jetzt am Fuße der Hänge oder auf Sand- und Kiesböden gepflanzt, verleiht ihm seine Frische und Eleganz.