Falstaff
Tiefdunkles Rubingranat, opaker Kern, violette Reflexe, zarte Randaufhellung. Reife dunkle Herzkirsch^frucht, zart nach Cassis, etwas Nugat und Orangenzesten. Saftig, dezente Süße von reifen Zwetschken, runde Tannine, mineralisch-zitronig im Abgang, bleibt haften, ein lebendig-salziger Speisenbegleiter.
James Suckling
Very refined and classy, with ultra-fine tannins and blackcurrant and hazelnut character, suggesting very pure fruit and precise picking times. Medium-bodied and chewy, yet caressing.
Jane Anson
Enjoyable, well balanced, great inky depths of flavour, an enjoyable, sleek and confident St Julien, with an effortless finesse where you feel they aren't trying too hard to impress, just harnessing the drinkability of the vintage with its black fruit and liquorice character. Give it a few years, then sink into the pleasure of this wine. 45hl/ha yield, third year of organic conversion.
Jeff Leve
Espresso, chocolate, black cherries, licorice, and flowers, form the nose. On the palate, the wine is round, soft, and polished, with ripe, chocolatey black cherries, licorice, and a touch of oak in the creamy finish. This is going to be delicious with just a year or two after it's released. Drink from 2028-2045. 92-94 Pts.
Abfüller/Importeur:
Domaines Henri Martin | 33250 Saint Julien Beychevelle | Frankreich
Weitere Informationen über das Weingut Chateau Saint Pierre
Dieses 4. Grand Cru Classé wurde im 17. Jahrhundert gegründet und aufgrund mehrerer Erbschaften aufgelöst und verstreut. Durch eine Kombination aus Glück und Beharrlichkeit gelang es Henri Martin 1982, das Anwesen, wie es 1855, dem Jahr der berühmten Klassifikation, anerkannt wurde, neu zu formen. Seitdem ist Saint-Pierre dank des Engagements der Eigentümer allgemein als perfekter Vertreter der Saint-Julien Grands Crus Classés bekannt geworden.